Rukomet

Sledili nas Danci

Ivana Strahija • utorak, 22.01.2008.

Pukli smo. Kako je Červar najavljivao i upozoravao, odbijajući naziv favorita za Hrvate, no nismo očekivali ovako blijedo izdanje naših reprezentativaca. Već odavno nismo izgubili –10, nadajmo se da više ni nećemo.

Hrvatska - Danska 20:30 (9:15)

EP Norveška, Grupa I, Stavanger, suci Lemme i Ulrich (Njemačka)

Hrvatska: Kaleb, Sulić, Balić 3, Duvnjak 1, Lacković 2, Vori 3, Horvat 5, Vuković 1, Špoljarić, Metličić 4, Vukić 1, Valčić T.

Danska: Aagaard, Boesen 6, Jorgensen, Jensen, Christiansen 4, Spellerberg 3, Knudsen 2, Jeppesen 1, Sondergaard Sarup 3, Boldsen 3, Lindberg 7, Nielsen 1

Obrane
Hrvatska: Somić 3, Alilović 7
Danska: Hvidt 17, Henriksen -

Sedmerci
Hrvatska: 2/6 (Balić 1/1, Duvnjak 0/2, Lacković 1/2, Horvat 0/1)
Danska: 2/2 (Christiansen 2/2)

Isključenja
Hrvatska: 6 minuta
Danska: 10 minuta

Prvo je poluvrijeme započelo sa dva pogotka Danaca, Sondergaard i Boesen pogađaju, dok Hrvati propuštaju realizirati čak četiri napada. Prvi put tresemo protivničku mrežu u šestoj minuti, strijelac je Vori.

Nakon toga jedno vrijeme "lovimo" Dance, no u 10. je minuti isključen Metličić, što je dodatni problem za Hrvate. Danski rukometaši odlaze na +3.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Naši izgledaju dobro u obrani, igraju svojih standardnih 3-2-1, no u napadu smo preslabi. Balić, Metličić, Lacković i Vori u par navrata pucaju preslabo, pa vratar Hvidt polako nabire samopouzdanje.

U 14. je minuti direktni crveni karton zasluženo dobio Jeppesen nakon krvničkog lakta u glavu Metličića. No, ni to nimalo ne pomaže našem neraspoloženom napadu, koji u prvih 30 minuta ima svega 30 posto realizacije, a Danci odlaze na (pre)velikih +7 kod 6:13. Do kraja prvih 30 minuta tek smanjujemo na –6, uz pregršt izgubljenih lopti i Hvidtovih obrana.

Nadu da će bolje biti u drugom dijelu Danci nam uništavaju u svega par minuta. Dva puta pogađa Knudsen na istu "fintu", pridružuju se Lindberg i Christiansen, Hrvati gube –9 i šanse za povratak više nema.

Petnaestak su minuta pred kraj naši reprezentativci, očito i sami razočarani današnjom predstavom, počeli griješiti i u obrani, pa se hrvatski navijači u zadnjim trenucima mogu samo nadati da ne izgubimo više od deset pogodaka zaostatka.

Hrvatske rukometaše, unatoč slaboj utakmici, možda ni ne bi trebalo kuditi. Istina, bili smo jako loši sa sedam metara (realizirali smo svega dva od šest), čak je i gazda Ivano imao problema s realizacijom, a Lacković i opet nije briljirao, da navedemo samo neke pojedinosti. No, to ne začuđuje, uz ozljede i iscrpljujući ritam u grupnoj fazi.

Što je tu je, kako su i sami rukometaši rekli, valja se okrenuti sutrašnjem danu i nastavku natjecanja. Dakako, bilo bi puno lakše da smo apsolvirali Dansku, jer sad ćemo morati pobijediti Crnu Goru i vaditi se protiv Norveške.

No, može biti da smo danas ispucali sve greške i slabosti, i da dalje može samo bolje.

Tekstualni prijenos dvoboja Hrvatske i Danske UŽIVO na Sportnet.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!